تغییر در قوانین و به عبارتی وضع قوانین توام با کارکرد و با قابلیت اجرا ضامن نظم دادن و قاعده مند کردن پیشرفت امور است. قانون و قانون مندی  در جوامع مختلف نقش کلیدی در سامان دادن به اجتماع و اهداف دارد. قانون با خود اولویت بندی و نظم  ، چهارچوب ، ساختار درست و نهایتا دستیابی به هدف در آینده به همراه دارد.

 

اما در طرف مقابل نادیده گرفتن قانون، عدم توجه به نظم و هدفمندی ، ساختاری شکننده و ضعیف ، عدم کارکرد اجرایی مناسب را منجر خواهد شد. به طور کلی در هر کجای دنیا که توجه به قانون و نظم می شود باید به عنوان یک الگو برای دیگر کشورها به حساب آید. البته باید اشاره کرد عواملی یا کشورهایی  ممکن است ساختارهای قانونی در دنیای امروز را تحت شعاع ت های خود قرار دهند.

 

به عنوان مثال سازمان ملل به عنوان نهادی بین المللی  قوانین و برنامه ها توجه به حقوق ملت های جهان داشته باشد که سبب برقراری نسبی عدالت در جهان با همکاری دیگر کشورها می شود اما انچه که باعث تاسف برای این نهاد بین الملی است وجود تبعیض و اعمال نفوذ و قدرت و فشار بر این نهاد توسط کشورهای داعیه دار و به تعبیرخود  آنها ارباب دنیا و صاحب قدرت و ثروت است که سازمان ملل و قوانین آن رابرای توجه عادلانه به حقوق دیگر کشورها نادیده گرفته و نقش آن در تحولات بین المللی را کم اثر و چه بسا بی اثر کرده است. کشور ما ایران با تنوع  قومیت ها دارای فرهنگی دیرینه و کهن از گذشته با آداب و رسوم ارزشمند و متفاوت بوده است.

 

آداب و رسوم برخاسته از تنوع قومی ایران به عنوان غنای فرهنگی جامعه محسوب می شود. استان کهگیلویه و بویر احمد تنوع ایل های وابسته  را در خود دارد. این قوم از مجموعه ای ایل ها  تشکیل شده که به عنوان ایلات کهگیلویه و بویر احمد شناخته می شود.

 

ارزش های فرهنگی و اخلاقی در ایلات استان دارای تنوع زیادی است از جمله  روحیه وحدت و تعامل برای حمایت از ارزش های فرهنگی و اسلامی ، هم یاری در برابر مشکلات و سختی ها، روحیه مقاومت و ایستادگی و صبر و سخت کوشی و تلاش و بسیار ویژگی های دیگر آنهاست.

 

اما باید قبول کرد در کنار همه ارزش های ایلی مسائلی از قبیل تعصب، رقابت منفی و تنش و عدم توجه به تخصص ها ، برتری جویی ها، مشاهده می شود. البته ذکر این موارد به معنای نقض ارزش ها محسوب نمی شود بلکه به عنوان خلع فرهنگی محسوب شده وباید کمرهمت به اصلاح معضلات منفی در ایلات  بست و فرهنگ ارزشمند ایلی را به عنوان یک میراث فرهنگی ارشمند حفظ نمود و توسط نخبه های فرهنگی و علمی ، ارائه محتواهای فرهنگی در نهادهای آموزشی ، آگاه سازی رسانه ای در رسانه های عمومی نظیر صدا و سیما و بیان بازتاب معضلات ایلی و با اثر منفی در اجتماع و کاستن از پیشرفت در سطح وسیع و استان وحتی آسیب دیدن منافع آیندگان است.

 

 یکی از معضلات فرهنگی که استان کهگیلویه و بویر احمد با آن مواجه است توجه به مقوله قوم گرایی و عدم توجه کافی به اصل شایسته سالاری است . شایسته سالاری و تخصص گرایی به قدری اهمیت دارد که سبب پیشرفت و توسعه از طریق بکارگیری افراد مدیر، توانمند و شایسته  در استان می شود و برعکس اگر به شایسته سالاری نوجه نشود و انتصابات جنبه قومیتی پیدا کند باعث ناکامی در پیشرفت و توسغه و پسرفت خواهد شد.

 

از طرفی اگر  مدیریت استان در نهادهای مختلف دولتی در دست افراد توانمند نباشد نباید انتظار تغییر در افزایش رتبه استان در شاخص های توسعه کشوری باشیم، از تبعات دیگر قومگرایی و عدم توجه به شایسته سلاری و تخصص گرایی در انتصابات دولتی، رواج تبعیض و بی عدالتی در استان است و حقوق افراد و اشخاص جامعه را ضایع و تباه می کند.

 

روحیه قوم گرایی تنها به انتصاب افراد در نهاد های دولتی ختم نمی شود بلکه ممکن است دامنه آن به عدم گزینش شایسته در پست های کلیدی استان نظیر شوراهای شهر و روستا و مجلس شورای اسلامی را هم شامل شود .

 

از جنبه اعتقادی انتصاب بر اساس محورهای قومی امری منکر که منجر به پایمال شدن عدالت و حقوق دیگر اقشار جامعه می شود و حتی ممکن است جنبه حق الناس داشته باشد.

 

باید تاسف خورد زمانی که مسئولان استانی که باید به عنوان الگو باشند، خود پیشگام انتصابات قومی می شوند. هر چند زحمات مسئولان دور از چشم مردم نخواهد ماند و شایسته تقدیر است، باید اشاره کرد اعمال و رفتار برخاسته از روحیه قومی و قبیله ای آفت مسئولیت و خدمت به مردم محسوب می شود و حتی کارنامه خدمتی آنها را زیر سوال برده و عملکرد آنها را در پیشگاه خداوند متعال و مردم با چالش مواجه می کند.

 

جایگاه مسئولیت وسیله و وظیفه خدمت گذاری و رفع محرومیت و توجه به همه تخصص ها در فضای عادلانه برای بکارگیری و انتصاب،  محسوب میشود و نادیده گرفتن آن نوعی خیانت در اعتماد مردم و حتی سبب سلب جایگاه مسئولیت به عنوان امانت از مسئولین را باعث خواهد شد.

 

 مسئولان اگر دلایل رشد و پیشرفت در دنیای امروز را مورد بررسی قرار دهند خواهند فهمید که تبعیض و نادیده گرفتن  تخصص کمتر به چشم میخورد و همین امر سبب موفقیت آنان می شود.

 

مبارزه با تبعیض و قوم گرایی در انتصابات از جمله مطالبات مهم مردم از مسئولان است که نشان از شکایت و دغدغه آنها درابطه با این مسئله بوده و مسئولان در هر جایگاهی وظیفه دارند پاسخگوی مطالبات مردم باشند و حسن نیت خود را در خدمت هر چه بهتر و بیشتر اثبات و از رفتارهای قوم گرایانه برای انتصاب در دستگاه های دولتی  در زمان تصدی مسئولیت پرهیز نمایند.

 



ابادی (روستا ) در سیستان   ,های ,استان ,توجه ,فرهنگی ,ها ,به عنوان ,می شود ,توجه به ,عدم توجه ,تبعیض ومنبع

تربیون ها می تواند باعث همراهی با دشمن باشد

همه ما در غم شهادت امیر مومنان

روز قدس روز نجات اسلام است----------جامعه بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

فرا خوان برای شر کت در ایام الله روز جهانی قدس

یک سری افراد در لباس مسئول ولی دشمن سیستان مخالف

امروز بعد از ظهر به منابست چهلمین روز در گذشت مر حومه

هوشیار باشیم قضاوت باشما

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

انواع ماسک صورت freeman اینجا همه چی هست فایل داک بیا تو خبر دانشگاه آنلاین معرفی کالا فروشگاهی فروش اینترنتی لوله استیل آموزش سئو تخلیه چاه بداغی