پارتی بازی و خلاف مقررات جمهوری اسلامی عمل کردن و تبعیض، چون باعث تضییع حق دیگران می شود حرام است. به علاوه این گونه کارها باعث مخدوش شدن وجهة ‌نظام می شود، و این گناه است. بنابراین از پارتی بازی باید خودداری شود تا حق دیگران ضایع نشود و آبروی نظام مخدوش نشود. امّا پولی که بابت کار می گیرند اگر به وظایف کاری و قراردادشان عمل کنند، حلال است.
د ر ابتدا باید پارتی بازی را تعریف کرد تا بعد بتوانیم تشخیص دهیم که استخدام و … پارتی بازی محسوب می شود یا نه.
الف ) پارتی بازی
پارتی بازی یعنی این که شخصی باعث شود تا فرصت موجود در یک اداره یا سازمان که متعلق به همه مردم یا طیف معینی است به فرد یاگروه خاصی داده شود بدون اینکه از لحاظ ملاک های تدوین شده درآن مورد، امتیازات لازمه را داشته باشند.
اگر کسی باعث شود که حق قانونی عموم زیر پاگذاشته شود وبه هر نحوی در اختیار فرد خاصی گذاشته شود این پارتی بازی است. ولی معرفی کردن وراهنمایی کردن افراد حتی آشنایان برای حضور درمیادین مسابقه جهت استخدام وکسب فرصتهای موجود مصداق پارتی بازی نیست مشروط بر اینکه حق دیگران مبنی براطلاع یافتن از این موضوع ضایع نگردد. ب ) احکام پارتی بازی
سؤال:
۱- کسی که به پارتی بازی به استخدام شرکتی در بیاید حقوق دریافی ان چه حکمی دارد ؟
۲- اگه با تقلب استخدام بشه حقوقش چه حکمی دارد
۳- اگر در کنکورتقلب کرده و الان به با همون مدرک به اسختدام در بیاید حقوقش چه حکمی دارد ؟
آیت الله ای:
ج۱-۳) بطور کلى تقلّب جایز نیست ولى اگر تخصص و مهارت لازم را براى کارى که براى آن استخدام شده دارد و مقرّرات استخدام رعایت شده و مطابق مقررات و براساس توانایى در انجام وظایف محوله، به او حقوق مى دهند، حقوق دریافتى حرام نیست. آیت الله مکارم شیرازی:
۱-پارتی بازی ( یعنی وساطت برای پیشرفت کار بر خلاف قانون) جایز نیست و حقوقی که می گیرند اشکال دارد ولی چنانچه این کار در حد معرفی باشد و فرد بقیه مراحل را طبق مقررات و شرایط قانونی طی کند و باعث تضییع حقوق دیگران نشود اشکالی ندارد .
۲- هر گونه تقلب در امتحانات شرعاً حرام است، و اگر کسی در امتحان ورودی دانشگاه و مانند آن تقلب کرده ولی بعدا مراحل تحصیلی و شغلی را بدون تقلب گذرانیده می تواند از مدرک تحصیلی خود و مزایای مترتب بر آن استفاده کند، مشروط بر این که از کار خود جدا توبه کرده و هرگز سراغ چنین کارهایی نرود و با اعمال نیک آینده گذشته را جبران کند. آیت الله وحید خراسانی:
۱و۲و۳- اگر خلاف قانون باشد جایز نیست. آیت الله سیستانی :
۱و۲و۳ـ تقلب حرام است ولی اگر از نظر تخصص و توانائی انجام کار در حد مطلوب باشید حقوق حلال است. آیت الله فاضل لنکرانی:
‌۱.اگر استخدام با پارتی برخلاف قانون نباشد و حق کسی ضایع نشود ؛ کسی که استخدام شده؛ شایستگی انجام کاری را که برای ان استخدام شده داشته باشد؛ حقوقی که می گیرد حلال است.
۲. تقلب حرام است؛ لیکن اگر حقوق را به خاطر لیاقت و شایستگی انجام کار بدهد حلال است و اگر به خاطر مدرک بدهد چنانچه اصل مدرک تقلبی باشد حقوقی که بابت ان گرفته می شود حرام است اما اگر درکنکور تقلب کرده باشد و بعد از آن درس خوانده باشد و با شایستگی مدرک گرفته باشد اشکال ندارد. ج ) حکم حقوقی که از راه پارتی بازی به دست آمده است!
پرسش: اگر کسی با پارتی سر کار برود ایا حقوق او حلال است یا حرام؟
پاسخ: اگر خود شغل عمل حلالی است حقوقی که میگیرد حلال است. (منبع: استفتائات آیت الله العظمی سیستانی ) پرسش: کسی که با پارتی و رابطه مشغول به کار شده است حقوقش چه حکمی دارد؟
پاسخ: اگر بر خلاف مقررات حکومت اسلامی باشد جایز نیست! ( منبع: استفتائات آیت الله العظمی سیستانی )

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:


ابادی (روستا ) در سیستان پارتی ,بازی ,استخدام ,کار ,الله ,تقلب ,پارتی بازی ,آیت الله ,حلال است ,حقوقی که ,چه حکمی ,الله العظمی سیستانیمنبع

تربیون ها می تواند باعث همراهی با دشمن باشد

همه ما در غم شهادت امیر مومنان

روز قدس روز نجات اسلام است----------جامعه بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

فرا خوان برای شر کت در ایام الله روز جهانی قدس

یک سری افراد در لباس مسئول ولی دشمن سیستان مخالف

امروز بعد از ظهر به منابست چهلمین روز در گذشت مر حومه

هوشیار باشیم قضاوت باشما

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دانلود کده اخبار جدید اخبار روز شهرستان خفر اسباب بازی مجله پزشکی سایت لذت دانایــی وبلاگ وکلای مجد یو پی وی سی کرج chaimtohbw9cf Accueil تخفیف ویژه